Školska knjižnica

 
 

Poštovani učenici i roditelji,

od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, nastava se neće održavati. Od tog dana krenuti će izvođenje nastave na daljinu. Uputu MZO-a možete pogledati ovdje.

Nove informacije učenici i roditelji mogu pratiti putem medija, stranica Ministarstva znanosti i obrazovanja i stranica Škole.

Natjecanja, otvorenja izložbi i slične aktivnosti se odgađaju. Za izdavanje potvrda i sličnih dokumenata, predaje zahtijeva ili prijava obratite se Školi korištenjem elektroničke pošte koja je navedena u Kontakti.

Izvođenje nastave na daljinu provoditi će se putem "virtualnih razreda" koje je škola dužna kreirati do ponedjeljka u 12 sati. Prema najavi Ministarstva znanosti i obrazovanja svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati na dan. Sadržaji će uključivati videosnimku predavanja, kao i dodatne radne materijale. Predmetni nastavnici će putem "virtualnih učionica" nastojati davati dodatne upute i kreirati aktivnosti koje će sadržaj pripremljen od strane ministarstva učiniti primjerenijim za programe koji se provode u našoj Školi. Vjerujemo da je svima jasno da takvo izvođenje nastave nije idealno i da ne može zamijeniti nastavu u Školi. To se posebno odnosi na predmete struke kao što su Plastočno oblikovanje, Slikarske tehnike, Grafičke tehnike i slično. Predmetni nastavnici će nastojati da tijekom nastave na daljinu iskoriste na najbolji mogući način sve alate koji su im na raspolaganju.

Učenici i roditelji mole se da budu strpljivi. Škola je planirala još tijekom petka uspostaviti komunikacijske kanale kreiranjem "virtualnih učionica" unutar Microsoft Teams aplikacije prema uputama za e-učenje na koje nas je uputilo ministarstvo putem svojih smjernica. Trenutno je zbog, pretpostavljamo velikog opterećenja, u sustavu onemogućeno kreiranje "virtualnih razreda" i u našoj školi je samo nekoliko razrednika uspjelo kreirati "virtualne učionice" u koje će dodati učenike i nastavnike tog razreda. Preostali razrednici će to napraviti kada im sustav to bude dozvolio.

Pripremne radnje koje trebaju napraviti učenici, a da ih već nisu odradili slijedeći prethodne obavijesti, su:

  1. Obaviti provjeru AAI@Edu identiteta na https://provjera.skole.hr/. Ako identitet nije ispravan javiti se Administratoru imenika.
  2. Prijaviti se na office365.skole.hr slijedeći upute. Na njihovim stranicama u trenutku pisanja ove obavijesti piše da imaju problema na globalnoj razini i da rade na rješenju. Stoga treba biti strpljiv i probati nanovo svakih nekoliko sati.
  3. Kada se uspješno obavi prijava na office365.skole.hr i dobije pristup aplikacijama, odabire se aplikaciju Microsoft Teams. Ako se traži prijava koristi se AAI@Edu korisnički identitet. Ali tek nakon što se uspješno prijavilo na office365.skole.hr.
  4. Unutar aplikacije Microsoft Teams će biti na popisu timova tim koji je napravio razrednik i učenik će imati pristup tom timu. Taj tim predstavlja "virtualni razred". Sve daljnje upute učenik će pronaći unutar "virtualnog razreda".

Svim gore navedenim sustavima i sadržajima učenici u pravilu mogu pristupiti putem stolnog računala, prijenosnog računala, tableta ili mobitela. Svaki uređaj koji ima mogućnost pregledavanja mrežnih stranica trebao bi podržavati učenje na daljinu, a za dobar dio uređaja postoje i posebno prilagođene aplikacije koje omogućavaju dodatne funkcionalnosti.

U ovom trenutku Škola nema na raspolaganju nikakvu opremu koju je dobila od strane CARNETA ili MZO-a, a da već nije dodijeljena učenicima. Ukoliko učenik nema opremu ili pristup internetu kako bi pratio nastavu roditelj treba kontaktirati Školu koja će prikupiti podatke i proslijediti ih nadležnim institucijama.

Ova obavijest je pisana u podne, 14. ožujka 2020. godine i mijenjati će se prema potrebi.

S poštovanjem,

Pedagoška služba
 

 

početna / o školi / kontakt / nastava / aktivnosti i projekti / stručno usavršavanje / linkovi
________________________________________________________________________________________________________________________________________________
© Copyright 2015.
Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek
Drinska 12, 31 000 Osijek / tel: 031/273 126 / fax: 031/273 111 /ured@ss-primijenjenaumjetnostidizajn-os.skole.hr
oblikovanje: Marko Šošić, akademski slikar - prof.
.