Aktivnosti i projekti > izvan Škole

Fimska radionica
lipanj 2014.

Radionica snimanja dokumentarnog filma

   Provedbom projekta 3D učenici nekolicine srednjih škola sa vukovarskog i osječkog područja učili su kako snimiti kratki dokumentarni film. Učenici naše škole su 23.svibnja snimali dokumentarni film u sklopu humanitarne akcije za pomoć nastradalima od poplava koja se održala u dvorištu Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek. Film je premijerno prikazan u srijedu, 11. lipnja 2014. godine u prostorijama Poglavarstva Grada Osijeka.

   Cilj ovog projekta je ohrabriti srednjoškolske nastavnike na rad s učenicima na promicanju kulturne raznolikosti, tolerancije i međusobnog poštovanja putem razvijanja medijske kulture u nastavi te potaknuti učenike na korištenje filma kao sredstva komunikacije s okolinom u svrhu promocije ljudskih prava i demokratskog građanstva. Sam projekt osmišljen je od strane Centra za kulturne djelatnosti Zagreb, a partneri u provedbi projekta su Udruga Urban fest Osijek te Kino klub Vukovar.

Sudionici projekta:
Učenice 2.D razreda: Lidija Posavec, Tena Vuksanić, Dolores Becze, Dora Rakipović, Mihaela Šimunović, te Josip Pratnemer (3.A) & Denie Radovanović (3.B)


Mentor
Dražen Brkić

 

_____________________________________________


početna / o školi / kontakt / nastava / aktivnosti i projekti / stručno usavršavanje / linkovi
________________________________________________________________________________________________________________________________________________
© Copyright 2014.
Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek
Krbavska b.b., 31000 Osijek / tel: 031/273 126 / fax: 031/273 111 /ured@ss-primijenjenaumjetnostidizajn-os.skole.hr / umjetnicka.skola.osijek@gmail.com
oblikovanje: Marko Šošić, akademski slikar - prof.