Aktivnosti i projekti > izvan Škole

Dizajneri odjeće na međudržavnom natjecanju „HARMONIJA ZANIMANJA“ u mađarskom gradu Gyor
studeni 2013.

„HARMONIJA ZANIMANJA“

„HARMONIJA ZANIMANJA“ je projekt Mađarske trgovinske i industrijske komore ‐ Županijske komore Gyor‐Moson‐Sopron koji je u suradnji sa osječkom Poslovnom mrežom Karpatska regija okupio u ekipu osječke srednje škole: Tehničku školu i prirodoslovnu gimnaziju Ruđera Boškovića, Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn i Obrtničku školu i Frizerski salon „Jasna“.
Cilj projekta je popularizacija obrtništva i međunarodna suradnja malih poduzetnika.
Kategorije natjecanja su bile: 1. Suvremena narodna nošnja (Moderna šokica, mentorica Goranka Golubović, učenica ‐ modna dizajnerica Olivera Vaščanin i model Laura Kelava) 2. Frizura (mentorica Jasna Mak i učenica Marijana Prtljačić ) 3. Šminka ( učenica Kasandra Miholjčanin) 4. Video film (mentorica Ana Karlović i učenici: Nikola Perković 1G, Milana Vukomanović 1G i Maja Matić 3G ) 5. Ekipa (svi mi zajedno.)

Naš zadatak je bio izrada haljine inspirirane temom. Natjecanje je prošlo u svečanom tonu sa učenicima, mentorima i malim poduzetnicima u stilu modne revije. Modeli su izlazili na scenu u ritmu glazbene podloge, noseći suvremene nošnje i prigodne frizure. Iako nam je mađarski jezik bio veliki izazov u sporazumijevanju, sretni smo sudjelovanjem u ovakvom projektu i nadamo se i budućim takvim projektima. Zahvaljujemo našoj prevoditeljici Korneliji Dera na prevođenju i vođenju kroz trajanje cijelog natjecanje i boravka u Mađarskoj.

Mentorica
Goranka Golubović

_____________________________________________


početna / o školi / kontakt / nastava / aktivnosti i projekti / stručno usavršavanje / linkovi
________________________________________________________________________________________________________________________________________________
© Copyright 2014.
Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek
Krbavska b.b., 31000 Osijek / tel: 031/273 126 / fax: 031/273 111 /ured@ss-primijenjenaumjetnostidizajn-os.skole.hr / umjetnicka.skola.osijek@gmail.com
oblikovanje: Marko Šošić, akademski slikar - prof.