Školska knjižnica

 
 

OSJEČKI FESTIVAL SKULPTURA OD ČOKOLADE I LEDA
17. 12. 2016. godina
Trg Sv. Trojstva, Tvrđa

 

U sklopu Adventa u Tvrđi ove godine u organizaciji udruge Centar kulture Osijek organiziran je Osječki festival skulptura od čokolade i leda. To je prvi ovakav festival nakon tri godine kada su također na njemu sudjelovali naši učenici. Ove godine učenici i profesori škole imali su priliku izrađivati skulpture od čokolade i leda. Nastali su zanimljivi oblici i učenici su unatoč hladnoći ozbiljno pristupili realizaciji svojih ideja te su uporno radili od 12 sati pa sve do 18 sati, a neki i duže. Rezultat je događaj koji je privukao velik broj posjetitelja i samim time promovirao našu školu ali i one učenike i profesore koji su sudjelovali. Radovi od leda ostali su u Tvrđi u sklopu Adventa kao izložba na otvorenom dok su skulpture od čokolade prezentirane na Božićnoj izložbi naše škole.

 

Već sada je počela organizacija velikog festivala čokolade i leda i želja nam je pozvati učenike i njihove mentore iz svih škola primjenjene umjetnosti u Hrvatskoj kako bi bili gosti kod nas u Osijeku, upoznali se na našom školom, gradom i kako bi dobili priliku raditi u materijalima koji su za njih nepoznanica. Led je donirala tvrtka Ice Product s kojom imamo odličnu suradnju, a čokoladu naravno Kandit.

Sudjelovali su sljedeći učenici: Robert Erdelji, Petar Gojević, Andreas Lerinc, Hrvoje Ivanković, Miron Jelić, Arijana Mioš, Nika Sekereš, Domagoj Crnjac, Robert Hegeduš i Luka Jukić.

Profesori: Anamarija Barba, Dominik Vlahović, Sandro Ambrinac i Drago Stojaković.

Drago Stojaković

 

početna / o školi / kontakt / nastava / aktivnosti i projekti / stručno usavršavanje / linkovi
________________________________________________________________________________________________________________________________________________
© Copyright 2015.
Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek
Krbavska b.b., 31 000 Osijek / tel: 031/273 126 / fax: 031/273 111 /ured@ss-primijenjenaumjetnostidizajn-os.skole.hr / umjetnicka.skola.osijek@gmail.com
oblikovanje: Marko Šošić, akademski slikar - prof.