Školska knjižnica

 
Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek te Udrugom Star Wars Hrvatska organizira Star Wars tjedan od 21. do 26. studenog 2016. Koordinator projekta je profesor iz umjetničke škole i član Udruge, Tihomir Taborski. Gradska i sveučilišna knjižnica omogućuje prostor Odjela za rad s djecom i mladima, a program koji će se ondje održavati osmislili su nastavnici i učenici Škole te entuzijasti željni ovakvih zbivanja u svome gradu. Radi se o nizu likovno-kreativnih radionica na temu Star Warsa u kojima će javnost moći sudjelovati i pokazati svoje vještine, a pripremili smo i projekciju kratkih fanovskih filmića, kao i demonstraciju bojanja lica iz Star Wars univerzuma.

Tjedan ćemo otvoriti izložbom učeničkih i nastavničkih radova koji rade na ovome projektu već dva mjeseca u želji da građanima Osijeka pripreme nešto što su do sada rijetko imali priliku vidjeti u Slavoniji. Tako će biti izložene figure, crteži, stripovi, plakati, filmići, scenografije te ponešto Star Wars proizvoda iz privatnog vlasništva. Zahvaljujući nekolicini naših prijatelja sponzora, osigurali smo i zgodne Star Wars nagrade koje ćemo pokloniti sretnim dobitnicima prilikom zatvaranja programa. Udruga kao suorganizator će se uključiti u petak i subotu, 25. i 26. studenog kada će održati predavanje o svome radu i kostimu Darth Vadera Sandrina Požežanca, posjetiti dječji odjel osječke bolnice, prošetati se centrom Osijeka i tako iznenaditi prolaznike te održati Force training igru.

Pozivamo sve zainteresirane, djecu i odrasle, da dođu maskirani i opremljeni u duhu Star Warsa na otovorenje izložbe, u ponedjeljak 21. studenog u 18.00 sati kako bi uveličali otvorenje Star Wars tjedna. Pozivamo vas da dođete maskirani i u subotu 26. studenog u 11.00 sati kako bi se prošetali centrom grada uz Darth Vadera, Stormtroopera, Tie-Fighter pilota i Jedija te se fotografirali s njima. Pozivamo vas kako bi s nama, organizatorima, napravili spektakl od ovoga događaja.

Vidimo se u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek i neka je Sila s vama!

Program Star Wars tjedna 2016 pogledajte ovdje.


Palakat za Star Wars tjedan 2016:

 

 

početna / o školi / kontakt / nastava / aktivnosti i projekti / stručno usavršavanje / linkovi
________________________________________________________________________________________________________________________________________________
© Copyright 2015.
Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek
Krbavska b.b., 31 000 Osijek / tel: 031/273 126 / fax: 031/273 111 /ured@ss-primijenjenaumjetnostidizajn-os.skole.hr / umjetnicka.skola.osijek@gmail.com
oblikovanje: Marko Šošić, akademski slikar - prof.